€12,95

Gloves In A Bottle 240ml
[glo-ina-240]

Gloves In A Bottle 240ml

BEHANDELING VAN EEN DROGE HUID MET EEN BESCHERMENDE LOTION

Dit is een natuurlijk proces, waarbij het lichaam oude, beschadigde en vervuilde huidcellen afstoot en deze vervangt door verse, jonge cellen. Voor een continuë bescherming moet om de 4-12 uur een druppeltje worden aangebracht.

De huid beschermt het lichaam tegen vele schadelijke invloeden van buitenaf. Het werkt als een soort schild tegen, schadelijke stoffen, bacteriën en schimmels.* Wij noemen dit de barrièrefunctie van de huid.

Deze barrièrefunctie wordt geregeld door de hoornlaag of stratum corneum. Dit is het bovenste laagje van de opperhuid (epidermis). Die opperhuid maakt voortdurend nieuwe huidcellen aan die geleidelijk opschuiven naar de oppervlakte. De hoorncellen worden bij elkaar gehouden door huidvetten (lipiden), die als het ware het cement zijn tussen de hoorncellen. Door een tekort aan huidvetten in de hoornlaag, , kan de huid niet meer genoeg vocht vasthouden. De vochtbalans raakt verstoord. Het vocht in de huid kan gemakkelijk verdampen en stoffen van buitenaf kunnen het lichaam binnendringen en schade aanrichten. Door het tekort aan vocht droogt de huid uit. De huid wordt ruw, snel geïrriteerd en je kunt last krijgen van schilfers en kloofjes. Een droge huid kan pijnlijk zijn en jeuken.

Als de droge huid niet op tijd beschermd wordt, kun je last krijgen van eczeem: de huid wordt rood en er ontstaan gezwollen plekken en blaasjes. De huidvetten in de hoornlaag zijn makkelijk oplosbaar. Handen wassen met alleen water is al genoeg om de vetten weg te spoelen. Zeker in een beroep waarbij je veel je handen moet wassen met zeep of reinigingmiddelen of waarbij je direct contact hebt met andere stoffen die de huidvetten oplossen, is de kans op uitdroging groot. Denk bijvoorbeeld aan verpleegkundigen, artsen, schoonmakers, koks of monteurs.

Gloves In A Bottle is een beschermende hand lotion. Het hecht zich aan de hoorncellen en maakt op die manier een afschermend laagje op de huid. De huidvetten zitten opgesloten en kunnen niet meer wegspoelen.

Reviews
Snel zoeken
 
Gebruik trefwoorden om uw product te vinden.
Geavanceerd zoeken
Fabrikanten
0 producten
Deel product
Share on Facebook Share on Twitter Share on Digg
sofortidealbancontactpaypal1